kyoto calling
Havenpersclub ”Kyoto” Rotterdam

Rotterdams Nieuwsblad van 15 januari 1985

Ir. G.J. Wormmeester: ’Havenman van het Jaar’

Rotterdam – De Havenpersclub Kyoto heeft ir. G.J. Wormmeester, directeur van het containeroverslagbedrijf Europe Container Terminus (ECT), voor 1984 benoemd tot ’Havenman van het Jaar’.

Deze club van Rotterdamse haven- en scheepvaartjournalisten heeft ir. Wormmeester onderscheiden vanwege zijn grote betrokkenheid bij de realisering van de enkele maanden geleden (officieus) in gebruik genomen Delta-terminal op de Maasvlakte. Door dit project is de positie van ECT en van Rotterdam als containerhaven verder versterkt.

Kyoto heeft de in 1981, bij het 25-jarig bestaan van de club, ingestelde onderscheiding voor de vierde maal uitgereikt. Voorgangers van ir. Wormmeester zijn de heer J. Lagendijk (directeur van het massagoedoverslagbedrijf EMO), ir. H. Molenaar (directeur van het gemeentelijk havenbedrijf) en drs. P.A. de Ruiter (voorzitter van Commissie II).

Kyoto-voorzitter Koos de Gast reikte de onderscheiding (penning met inscriptie) gisteravond uit tijdens een bijeenkomst in het établissement ’t Oude Raadhuis in Hillegersberg. De Gast zei dat ECT zijn toppositie niet alleen aan de ligging van Rotterdam dankt, maar vooral ook aan de zakelijke en technische aanpak, die altijd de ontwikkelingen zijn voorgebleven. Hij noemde de Delta-terminal het schoolvoorbeeld van de veel gepropageerde innovatie.

De Gast: „De terminal is mede de basis voor opnieuw een gouden greep in de commerciële sfeer: de rond-de-werelddiensten”. Ir. Wormmeester omschreef hij als de vertegenwoordiger van een hechte bedrijfsgemeenschap, waar binnen de teamgeest overheerst.

Voorbeeld
De Gast hoopte dat de uitverkiezing van de heer Wormmeester mede een aanbeveling kan zijn voor andere sectoren in de haven om in ECT een voorbeeld te zien. „De visie, van waaruit het succes gegroeid is en de prestaties van ECT, die nog immer toenemen, kunnen op een breed terrein een stimulans zijn de koppen bij elkaar te steken en samen uit de problemen zien te geraken”, aldus Koos de Gast.

Ir. Wormmeester wees erop dat Rotterdam de potentie heeft om in zijn haven te investeren en dat de komende jaren dan moet blijven doen. Hij zei ook dat de haven niet moet vergrijzen: „We moeten een toekomst bieden aan goed ingestelde, hardwerkende jongeren. Daar hebben zij recht op”. De heer Wormmeester noemde de arbeidsrust in de haven ’eens onze grootste troef, nu onze grootste zorg’.

Met vriendelijke toestemming van Rotterdams Dagblad als rechtsopvolger van Rotterdams Nieuwsblad

Terug naar boven