kyoto calling
Havenpersclub ”Kyoto” Rotterdam

Havenpersclub ”Kyoto”

Persbericht | Rotterdam, 6 december 2010

Ronald Paul Havenman 2010

Ing. Ronald Paul is benoemd tot Havenman van het Jaar 2010, het jaar waarin de contouren van Maasvlakte 2 – de nieuwe begrenzing in zee van Nederland – zichtbaar werden. Met deze onderscheiding erkent de Rotterdamse Havenpersclub ”Kyoto” de prestatie die Ronald Paul heeft geleverd om te zorgen dat Maasvlakte 2 er kon komen, tegen alle weerstanden in. Zijn ’Rotterdamse’ aanpak, om als overheid, bedrijfsleven en milieuorganisaties samen te werken bij de ontwikkeling van de plannen, maakte het mogelijk om het voor alle betrokkenen beste resultaat te bereiken.

Ronald Paul (50), opgeleid als weg- en waterbouwkundige, trad in 1985 in dienst bij (toen nog) het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam. Sinds 2004 is hij als Directeur van de Projectorganisatie Maasvlakte 2 van het Havenbedrijf Rotterdam N.V. verantwoordelijk voor de voorbereiding, aanbesteding en uitvoering van de havenuitbreiding. ”Kyoto” ziet Paul als ’dirigent’ van de uitvoering van dit project, dat uniek is in zijn soort en letterlijk grensverleggend voor ons land. Hij slaagt erin aan het tijdschema te voldoen en binnen de begroting te blijven, en wist bovendien 100.000 bezoekers naar het aan het Maasvlakte 2-project gekoppelde FutureLand te lokken.

Het is voor de dertigste keer dat ”Kyoto” de onderscheiding Havenman van het Jaar toekent. De eerste keer was ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de persclub. De bij de onderscheiding behorende oorkonde en bronzen legpenning worden op maandag 10 januari 2011 uitgereikt tijdens de traditionele Havenmanbijeenkomst, die plaatsvindt aan boord van de Smaragd I.

***

De onderscheiding ’Havenman van het Jaar’ voor opvallende bijdragen aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven is in 1981 ingesteld door Havenpersclub ”Kyoto”. Elk jaar wijzen de ”Kyoto”-leden – allen journalisten die over de haven publiceren – de man of vrouw aan die in aanmerking komt voor deze eretitel.

Organisatie en financiële verantwoordelijkheid voor de ceremonie waarin de onderscheiding wordt uitgereikt zijn in handen van de Stichting Havenman/Vrouw van het Jaar, een zelfstandige afsplitsing van de Havenpersclub ”Kyoto”.

Secretariaat Janny Kok, Meiendaal 231, 3075 KJ Rotterdam
Telefoon (010) 4196291 | fax (010) 4193738 | e-mail jannykok@xs4all.nl