kyoto calling
Havenpersclub ”Kyoto” Rotterdam

Havenpersclub ”Kyoto”

Persbericht | Rotterdam, 12 januari 2009

Ben Vree is de Havenman 2008

Directievoorzitter Ben Vree van Smit Internationale is maandag 12 januari 2009 ingehuldigd als Havenman van het Jaar 2008. Deze onderscheiding van de Rotterdamse Havenpersclub ”Kyoto” krijgt hij voor zijn prestatie om Smit weer gezond te maken en uit te bouwen tot een wereldspeler van formaat. „Die internationalisering is van eminent belang voor de Rotterdamse haven. Smit is een visitekaartje. Het laat in den vreemde zien hoe wij Nederlanders maritieme dienstverlening interpreteren,” zei ”Kyoto”-voorzitter Theo Jongedijk.

Ben Vree (54) werd in 2000 lid van de directie van Smit Internationale en in 2002 voorzitter. In zijn dankwoord betrok Vree al degenen die Smit hebben gesteund in de strijd tegen het vijandige overnamebod van wat hij noemde ’078’, en die goed hebben gezien dat er geen synergie bestaat tussen slepen en baggeren. „Ik ben dankbaar voor de support in dit proces, waarbij bijna weer een echt Nederlands bedrijf zou hebben opgehouden te bestaan – opgeknipt en verdwenen naar het buitenland.”

Ben Vree is de 28ste Havenman van het Jaar.

Toespraak van ”Kyoto”-voorzitter Theo Jongedijk

***

De onderscheiding ’Havenman van het Jaar’ voor opvallende bijdragen aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven is in 1981 ingesteld door Havenpersclub ”Kyoto”. Elk jaar wijzen de ”Kyoto”-leden – allen journalisten die over de haven publiceren – de man of vrouw aan die in aanmerking komt voor deze eretitel.

Organisatie en financiële verantwoordelijkheid voor de ceremonie waarin de onderscheiding wordt uitgereikt zijn in handen van de Stichting Havenman/Vrouw van het Jaar, een zelfstandige afsplitsing van de Havenpersclub ”Kyoto”.

Secretariaat Janny Kok, Meiendaal 231, 3075 KJ Rotterdam
Telefoon (010) 4196291 | fax (010) 4193738 | e-mail jannykok@xs4all.nl