kyoto calling
Havenpersclub ”Kyoto” Rotterdam

Havenpersclub ”Kyoto”

Persbericht | Rotterdam, 4 december 2008

Ben Vree wordt Havenman 2008

Directievoorzitter Ben Vree van Smit Internationale is benoemd tot Havenman van het Jaar 2008. Deze onderscheiding van de Havenpersclub ”Kyoto” heeft hij te danken aan zijn inspanningen om weer samenhang te brengen in de activiteiten van het concern (havensleepdiensten, terminals, berging, transport & heavy lift). Mét de aantekening erbij dat van deze samenhang niets zou zijn overgebleven indien Smit in handen was gekomen van Koninklijke Boskalis Westminster. De intrekking van het vijandige bod van Boskalis op deze 4de december beschouwt ”Kyoto” als een overwinning voor Vree en een goed moment hem te onderscheiden voor zijn werk als bestuursvoorzitter in de afgelopen jaren. Ben Vree (54) werd in 2000 lid van de directie van Smit Internationale en in 2002 voorzitter. Hij zal de prijs – een bronzen legpenning en een oorkonde – in ontvangst nemen op 12 januari 2009.

***

De onderscheiding ’Havenman van het Jaar’ voor opvallende bijdragen aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven is in 1981 ingesteld door Havenpersclub ”Kyoto”. Elk jaar wijzen de ”Kyoto”-leden – allen journalisten die over de haven publiceren – de man of vrouw aan die in aanmerking komt voor deze eretitel.

Organisatie en financiële verantwoordelijkheid voor de ceremonie waarin de onderscheiding wordt uitgereikt zijn in handen van de Stichting Havenman/Vrouw van het Jaar, een zelfstandige afsplitsing van de Havenpersclub ”Kyoto”.

Secretariaat Janny Kok, Meiendaal 231, 3075 KJ Rotterdam
Telefoon (010) 4196291 | fax (010) 4193738 | e-mail jannykok@xs4all.nl