kyoto calling
Havenpersclub ”Kyoto” Rotterdam

Havenpersclub ”Kyoto”

Persbericht | Rotterdam, 4 december 2007

André Kramer Havenman 2007

De Rotterdamse Havenpersclub ”Kyoto” heeft André Kramer benoemd tot Havenman van het Jaar 2007. Hij zal de onderscheiding op maandag 14 januari 2008 krijgen uitgereikt tijdens de traditionele Havenman van het Jaar bijeenkomst aan boord van de Smaragd II. Deze bijeenkomst zal – zoals de traditie wil – worden afgesloten met het zogenoemde Captain’s Dinner. Aan tafel zullen prominenten uit de haven aanschuiven naast de door de Havenpersclub benoemde Havenmannen. Burgemeester Ivo Opstelten en havenwethouder Mark Harbers hebben toegezegd van de partij te zijn.

De aangewezen Havenman van het Jaar 2007 Kramer is directeur van de Kramer Group, een familiebedrijf dat zich al decennia lang bezighoudt met allerlei diensten in de containersector. Kramer opende in mei van dit jaar de Rotterdam Container Terminal (RCT) op de Maasvlakte, waarmee de onderneming zich wist te positioneren tussen de grote spelers ECT en APM Terminals.

De RCT staat open voor de behandeling van feederdiensten en de binnenvaart. Naar de mening van de Havenpersclub ”Kyoto” voorziet de onderneming in een duidelijke behoefte, ook al loopt ze (nog) een duidelijk ondernemersrisico in het verkrijgen van marktaandeel. De durf om dit aan te gaan, is voor de Havenpersclub de reden om Kramer de onderscheiding toe te kennen.

André Kramer is de 27ste Havenman van het Jaar die door de Havenpersclub "Kyoto" is benoemd. Hij is de opvolger van Peter Goedvolk van Argos Oil, die de onderscheiding vorig jaar kreeg uitgereikt.

Een profiel van André Kramer met aanvullende informatie en CV staat op de website van ”Kyoto”.

***

De onderscheiding ’Havenman van het Jaar’ voor opvallende bijdragen aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven is in 1981 ingesteld door Havenpersclub ”Kyoto”. Elk jaar wijzen de ”Kyoto”-leden – allen journalisten die over de haven publiceren – de man of vrouw aan die in aanmerking komt voor deze eretitel.

Organisatie en financiële verantwoordelijkheid voor de ceremonie waarin de onderscheiding wordt uitgereikt zijn in handen van de Stichting Havenman/Vrouw van het Jaar, een zelfstandige afsplitsing van de Havenpersclub ”Kyoto”.

Secretariaat Janny Kok, Meiendaal 231, 3075 KJ Rotterdam
Telefoon (010) 4196291 | fax (010) 4193738 | e-mail jannykok@xs4all.nl