kyoto calling
Havenpersclub ”Kyoto” Rotterdam

Havenpersclub ”Kyoto”

Persbericht | Rotterdam, 9 januari 2006

Carel van den Driest
’Havenman 2005’

De scheidend voorzitter van de raad van bestuur van Koninklijke Vopak, drs. Carel Juliaan van den Driest (58), is benoemd tot Havenman van het Jaar 2005. De Havenpersclub ”Kyoto” kent hem deze onderscheiding toe voor de wijze waarop hij bij Van Ommeren, Matex, ECT en Koninklijke Vopak heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de haven van Rotterdam. De legpenning en oorkonde die bij deze onderschiding horen, werden hem op 9 januari 2006 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de ’Smaragd II’ aan de Parkkade in Rotterdam.

De Havenpersclub ”Kyoto” erkent met deze prijs zijn ’lifetime achievement’, maar memoreert ook dat Koninklijke Vopak, de vrucht van het moeizaam samengaan van Van Ommeren en Pakhoed, pas onder zijn leiding een goede organisatie en gezonde financiële basis kreeg. Hij verlaat het concern op een moment dat het weer zijn vleugels kan uitslaan.

De onderscheiding is ingesteld bij het 25-jarig bestaan van de Havenpersclub ”Kyoto” en wordt nu voor de 25ste keer toegekend. Carel van den Driest is, na Pieter van der Vorm van HES Beheer (1986), in het gezelschap van Havenmannen de tweede topman van een beursgenoteerde onderneming. Hij begon en eindigde zijn carrière in de tankopslag, en is daarmee na Jos Benders van Lyondell (2003) de tweede vertegenwoordiger van het petrochemisch complex in de Rotterdamse haven.

Een profiel van Carel van den Driest met aanvullende informatie en CV staat op de ”Kyoto”-website www.havenpersclubkyoto.nl.

***

De onderscheiding ’Havenman van het Jaar’ voor opvallende bijdragen aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven is in 1981 ingesteld door Havenpersclub ”Kyoto”. Elk jaar wijzen de ”Kyoto”-leden – allen journalisten die over de haven publiceren – de man of vrouw aan die in aanmerking komt voor deze eretitel.

Organisatie en financiële verantwoordelijkheid voor de ceremonie waarin de onderscheiding wordt uitgereikt zijn in handen van de Stichting Havenman/Vrouw van het Jaar, een zelfstandige afsplitsing van de Havenpersclub ”Kyoto”.

Secretariaat Janny Kok, Meiendaal 231, 3075 KJ Rotterdam
Telefoon (010) 4196291 | fax (010) 4193738 | e-mail jannykok@xs4all.nl