kyoto calling
Havenpersclub ”Kyoto” Rotterdam

Huldiging van de Havenman 2008
Ben Vree,
directievoorzitter van Smit Internationale, is in het gezelschap van havenmannen de derde topman van een beursgenoteerde onderneming, na Pieter van der Vorm (destijds HES Beheer) en Carel van den Driest (Vopak). De ceremonie van zijn benoeming vond plaats op maandag 12 januari 2009 aan boord van de Smaragd II, afgemeerd aan de Westerkade in Rotterdam. Gerrit de Boer maakte de foto’s.

Ahmed Aboutaleb zet de traditie voort om als burgemeester van Roterdam aanwezig te zijn bij de jaarlijkse havenmanbijeenkomst. ”Kyoto”-voorzitter Theo Jongedijk bood hem ter verwelkoming het jubileumboek Goud voor Kyoto aan. Zijn voorganger, burgemeester Ivo Opstelten, kreeg in 2006 het eerste exemplaar, maar Aboutalebs boek is zeldzamer, want officieel is het uitverkocht.

Ben Vree neemt de oorkonde behorend bij zijn benoeming tot Havenman van het Jaar 2008 in ontvangst. V.l.n.r. burgemeester Ahmed Aboutaleb, Ben Vree, ”Kyoto”-voorzitter Theo Jongedijk.

De traditionele groepsfoto met de burgemeester en de eerder benoemde havenmannen. Eerste rij v.l.n.r. Ton Kooren, Kees van den Boer, Hans Vervat, Jan Rijsdijk, burgemeester Aboutaleb, Ben Vree, Mai Elmar, Wout Boer, Jan Ebus, Carel van den Driest. Daarachter v.l.n.r. Pim de Lange, Roel den Dunnen, Peter Goedvolk, Klaas Reinigert, André Kramer met achter hem Hans van de Lande, Rutger van Slobbe, Jaap Kuiper met achter hem Hans van Zonneveld, Piet de Ruiter, Pieter van der Vorm met achter hem Paul Rosenmöller, Jacques Schoufour en Henk Molenaar (van opzij).

Ben Vree met drie havenmannen die hij in zijn speech speciaal noemde. Links Carel van den Driest (’Van hem heb ik bij Van Ommeren veel geleerd’), naast hem Jacques Schoufour (’Tegen mensen als Schoufour keek ik hoog op toen ik in de haven ging werken’), en rechts Jaap Kuiper (’Bij Seaport Terminals waren we trots als een aap toen onze directeur Havenman van het Jaar werd’).

Pagina Ben Vree  |  Terug naar boven
penning_2007