kyoto calling
Havenpersclub ”Kyoto” Rotterdam

Huldiging van de Havenman 2003

Jos Benders was de eerste representant van het petro-chemisch complex die werd gekozen tot Havenman van het Jaar. De huldiging vond plaats op maandag 19 januari 2004 in het Maritime Hotel (Zeemanshuis) in Rotterdam. De foto-impressie is gemaakt door Jaap Kok.


De nieuwe Havenman Jos Benders poseert samen met ”Kyoto”-voorzitter Ton Olde Monnikhof voor de fotografen.


Mevrouw Benders wordt betrokken in de huldiging.


„Ik heb begrepen dat je als Havenman ook iets kenbaar mag maken over actuele onderwerpen”, zei Benders in zijn dankwoord. Hij maakte van de gelegenheid gebruik de sterke en zwakke punten van Rotterdam als vestigingsplaats voor de chemie te belichten.

klik hier

De plussen en minnen
volgens Jos Benders


De traditionele groepsfoto met de voorgaande Havenmannen. Eerste rij vanaf links: Pim de Lange (Havenman 2002), Foeke Kuiper (erelid), Jos Benders, Jaap Kuiper (1985), Wim Pesselse (1995). Daarachter Kees van den Boer (1997), Ton Kooren (1999), Hans van Zonneveld (1992), Wout Boer (1996), Hans Vervat (2001), Hans van de Lande (1994), Henk Molenaar (1982), Rutger van Slobbe (2000), Jacques Schoufour (1987) en de neus van Paul Rosenmöller (1988).


Hanneke Terlingen van Radio Rijnmond interviewt erelid Foeke Kuiper, links („Ik ben blij dat het nu iemand van de industrie is geworden”) en Havenman 1987 Jacques Schoufour („Nee, in de haven kom ik al jaren niet meer”).

radiorijnmond

Beluister de reportage van Hanneke Terlingen, Radio Rijmond 20/1/2004 (3:31 min)

Voor dit geluidsfragment dient u te beschikken over RealPlayer (gratis download hier)

Hanneke Terlingen ondervraagt Havenwethouder Wim van Sluis over Jos Benders: „Dat is iemand die in Amerika knokt voor elke centimeter pijpleiding in Rotterdam.”


”Kyoto”-secretaris Janny Kok in gesprek met de Havenmannen Gerrit Wormmeester (links) en Henk Molenaar.


Havenmannen Piet de Ruiter, Gerrit Wormmeester en Henk Molenaar (v.l.n.r.) met mevrouw De Ruiter.


Havenman Rutger van Slobbe met wethouder voor de haven Wim van Sluis en directeur Willem Scholten van het Havenbedrijf Rotterdam (v.l.n.r.).